Schaken tijdens het vakantie

Schaken

Na de hevige covid golven is het schaakleven terug naar normaal gekeerd. De clubs draaien op volle toeren en er worden terug de jeugdkampioenschappen georganiseerd. Wij geven hier de overzicht.

Nog voor de vakantie vond Limburgs jeugdsnelschaakkampioenschap plaats in de lokalen van Neerpelter schaakkring. NSK jeugd behaalde drie titels: Carsten Huysmans won in categorie tot 14 jaar, Rune Algera won categorie tot 10 jaar en Tuur Bussels is kampioen bij -8. Algemeen winnaar en kampioen in categorie boven 16 jaar is Shani Celgin uit Eisden, Wannes Schaeken uit Leopoldsburg is kampioen tot 12 jaar.

Tijdens vakantie waren twee kampioenschappen gepland. Limburgs open Raindropchesskampioenschap en de belangrijkste van het najaar: Limburgs jeugdkampioenschap.

Limburgs open Raindropchess kampioenschap ging opnieuw in Neerpelt door. Deze variant van schaken met kaarten is zeer populair bij de jeugd en ook veel ouderen zij daardoor gecharmeerd. Kampioen van Limburg is Martin Mernier geworden, kampioen bij -10 was Christoffer Thomas. Zijn zus Sofia was beste meisje (alle drie NSK), beste meisje bij -15 was Amelia Pribylla uit Houthalen-Oost.

Limburgs jeugdkampioenschap is het belangrijkste toernooi van het najaar. Het is namelijk de plaatsingstoernooi voor Vlaams kampioenschap, alleen de beste 8 per categorie mogen dan meedoen. Carsten Huysmans speelde een dijk van een toernooi, pas in de testmatch moest hij duimen leggen tegen Matz Steeno uit Houthalen-Oost en werd verdienstelijk vicekampioen. Sander Van Gestel is kampioen in de categorie tot 12 jaar.